Å reise med barn kan by på utfordringer.Det kan være smart å ha noen gode knep på lur. Her er noen av mine tips på veien eller i lufta.

Forbered barna på turen.
Fortell barna at dere nå skal ut på en tur. Det innebærer at vi må sitte i ro en viss tid. La barna pakke en liten ryggsekk med egne leker, spill, DS, Ipod eller lignende.

Overraskelser

Det er alltid en suksess å ha med små overraskelser. Det er utrolig hvor mye glede barna kan få ut av nye fargeblyanter, tegneblokk eller bøker. Husk at ikke alle flyselskap deler ut tegneblokk og lekser til barbna. Dette må du kjøpe.

Mat

Barn vil alltid ha noe fra de fristende hadlevognene i midtgangen, eller stoppe på nærmeste bensinstasjon. Det bugner av kaker og snacks både oppe i lufta og på landjorda. Fyll små magesekker med skikkelig mat, før de kaster seg over gummigodter og sjokolade.

Toalettbesøk
Inntak av drikke krever besøk på toalettet. Legg inn en tur på toalettet før avgang, og bli ikke sur og lei om du må et par ganger med barnet på do under reisen. Se på toalettbesøk som trim og en fin måte å få i gang blodsikulasjonen i beina:)

PS! Vurder alltid barnets alder opp mot reisetiden. Det er ikke alltid like lett å avlade et barn i trassalderen flere tusen fot oppe i lufta eller i en bil på en motorvei