Har du også det slik når du er på reise eller gjennomreise, at det finnes retter som du bare MÅ ha?
Tidligere hadde jeg det slik at jeg alltid måtte legge inn litt ekstra tid på Gardemoen, for å kunne få i meg noen sushibiter i Seafoodbaren.
Nå er det slik at jeg er oftere i Alta enn i Oslo- heldigvis vil vel Altaværingene si, mens Altamotstanderne derimot vil si stakkars deg. Jeg må bare si at jeg har aldri skjønt meg på disse bykonfliktene. Hvorfor ikke bare nyte det beste hvert sted har å by på?
Det er blitt slik at når jeg er i Alta – og ja jeg handler litt også, det som ihuga Hammerfest ekstrimister kaller for handelslekkajse, så får jeg naturlig nok lyst på noe godt å spise. Det er blitt en vane å gå på Alfaomega og spise retten, Ole Mattis Hætta. Et litt merkelig navn på en rett, spør du meg. Men jeg garanterer at maten smaker godt. Iallefall i min gane. Det er regelrett en reise i forskjellige smaker. Forestill deg smaken av røkt reinsteik,urtebakte grønnsaker på en seng av knasende salat, en deilig dressing og fetaost krem, toppet med tyttebær. Og du kan selv velge om du vil ha karbo varianten, med hvitløksbrød, eller om du heller foretrekker karbostopp varianten, slik det står i spisestedets meny.
Og noe av det som også imponerer meg over dette stedet, er evnen deres til å la barn få teste ut smaksløkene sine. I barnemenyen kan de små boltre seg i de samme rettene som de voksne. Tommelen opp for spisesteder som har knekt smaksløkskoden og som har skjønt at barn også blir lei av grillpølser og pommfrits.